Skriv ut  

Köpenhamns passagerartillväxt ökar under 2024

Flygnyheter, Redaktionen, den 14 februari 2024
Mer än 1,7 miljoner passagerare passerade Köpenhamns flygplats under årets första månad, att jämföra med Arlandas 1,4 miljoner. Medan Arlanda ökade sina siffror med en procent jämfört med januari 2023, ökade Köpenhamns passagerarantal med närapå sju procent.

Köpenhamns flygplats har fått en bra start på det nya året. Passagerare strömmar in och i januari passerade 1 712 967 resenärer terminalerna, vilket är drygt 115 000 fler än samma månad förra året.
 
– Vintermånaderna är generellt sett inte lika hektiska på flygplatsen som sommarmånaderna, men det är klart att reslusten fortsätter att öka. Januari har gått bra, säger Peter Krogsgaard, kommersiellt ansvarig på Köpenhamns flygplats.
 
London, Oslo och Stockholm är de tre populäraste resmålen i januari – 17 procent av alla passagerare reser mellan Köpenhamn och någon av de tre städerna. Efter Storbritannien är Spanien det populäraste landet att resa till, och Malaga vid Spaniens soliga kust är det absoluta favoritresmålet.
 
Den största procentuella ökningen är dock på linjerna till Asien och Mellanöstern, med 47 respektive 36 procent fler passagerare jämfört med samma månad förra året. Och för första gången är Doha i Qatar med på listan över de 10 populäraste resmålen från Köpenhamn.
 
Både Qatar Airways och Finnair flyger mellan Köpenhamn och Doha, och det finns upp till tre dagliga avgångar. I januari reste nästan 40 000 passagerare på sträckan, vilket är en ökning med 58 procent jämfört med förra året.
 
– Vi ser en massiv ökning av antalet resenärer till Mellanöstern. Det gäller i hög grad Doha, men Abu Dhabi och Dubai, som Etihad Airways och Emirates flyger till, går också riktigt bra, säger Peter Krogsgaard.
 
Även direktlinjerna mellan Köpenhamn och Asien går framåt. I januari var det 47 procent fler passagerare jämfört med samma månad förra året. Men det är långt kvar till tiden innan corona. Sex av tio passagerare är tillbaka på linjerna till Asien jämfört med 2019.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra jobbat CPH
Skrivet av GH, 2024-02-15 13:03:26
Hatten av för en välskött driven flygplats
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev