Tråden startades av: Tulpanen  2022-06-17 22:36:02
Transit/Transfer bagage  
Hej gruppen.
Jag är ny här och önskar få svar på en fråga gällande bagage jag undrar hur man ska skilja på transit och transfer bage. Hur vet jag när det är transit eller transfer och när det ska tex sorteras på flygplatsen innan det skickas vidare till nästa land eller när det tex ska sorteras på flygplatsen och gå ut direkt så passagerare kan ta sitt bagage. Hoppas någon förstår vad jag menar

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

@Tulipanen
2022-06-19 11:37:17
SV: Transit/Transfer bagage
Jag har lite svårt att förstå. De ord du skriver är "Transit" = bagaget stannar ombord (på flygningar till mer än en destination), "Transfer" = bagaget lastas om.

Alternativt menar du: För att bagage skall lastas om krävs det att du har en genomgående biljett. Har du köpt två separata biljetter får du lov att checka in igen. När sista flygningen är en inrikessträcka krävs det att slutflygplatsen är en godkänd tullflygplats. Är den inte det checkas ditt bagage hela vägen men du måste själv bära det förbi tullen på sista tullflygplatsen. När du reser till USA med anslutning till inrikesflyg är detta vanligt även om slutflygplatsen är större, dock finns det ett nytt bagageband strax efter tullfilter så att man inte behöver checka in igen.
 

Tillbaka

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn